Log in
updated 9:49 AM GMT, Jan 31, 2017

Οι τιμές των αμερικανικών μετοχών και των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Fed για την αύξηση των επιτοκίων αναφοράς της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνομιλίες που είχαν σήμερα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, συμφώνησαν ότι έχει "κρίσιμη σημασία" να καταβληθούν προσπάθειες για να υπάρξει επιστροφή σε έναν δρόμο ο οποίος θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξή της εντός της ευρωζώνης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Βρετανίδα Βαρόνη Άνελεϊ, υφ. εξωτερικών κλήθηκε στη Βουλή των Λόρδων, να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πως το Foreign Office σχολιάζει τις σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Μόσχα και τη συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Ο τρόμος για το ευρώ», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας «Handelsblat», ενώ στον υπότιτλο αναφέρεται: «Ο επικεφαλής Αριστερός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας παίζει με τη φωτιά: Λίγο πριν από τις εκλογές δελεάζει τους συμπατριώτες του με το τέλος της μισητής πολιτικής λιτότητας - και ταυτόχρονα αποδέχεται μια (ενδεχόμενη) έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ποιος είναι αυτός ο άνδρας και τι θέλει;».

''Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία; Οι άνθρωποι ή το κεφάλαιο; Δεν τίθεται θέμα, θα πίστευε κανείς'' αναφέρει σε άρθρο του Jakob Augstein για την Ελλάδα το Spiegel Online που επιτίθεται στο γερμανικό πολιτικό και δημοσιογραφικό σύστημα αλλά και την Άνγκελα Μέρκελπροσάπτοντας τους «αλαζονεία» για τον τρόπο με τον οποίο επιβάλουν στους Έλληνες να επιλέξουν την κυβέρνηση τους στις επόμενες εκλογές.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον να μην αποπειραθεί να αμφισβητήσει την αρχή της ελευθερίας της κίνησης προσώπων στην ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε θεμελιώδη για την εσωτερική αγορά.

Αιχμές για την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την στασιμότητα στην Ευρώπη που ευθύνεται για την συνολική αναταραχή στις αγορές, άφησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά την άφιξη του στο Μιλάνο για την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Ασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Ολάντ, υποστήριξε ότι «η πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα είναι το αποτέλεσμα της στασιμότητας στην ήπειρο, της επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας και της παγκόσμιας αβεβαιότητας».

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις το Βερολίνο να αφήσει κατά μέρος τους σχεδιασμούς του να επιτύχει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό το 2015 κι αντ' αυτού να προκρίνει περισσότερες επενδύσεις για να τονώσει τόσο τη γερμανική οικονομία, η οποία ασθμαίνει, όσο και αυτήν της ευρωζώνης, που συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες.

Ένα 13χρονο κορίτσι περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις που ψάχνει η ΝASA, για να ταξιδέψει για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Alyssa Carson, που τα τελευταία εννέα χρόνια εκπαιδεύεται για να γίνει αστροναύτης, ενώ είναι η μοναδική η οποία έχει παραβρεθεί και στα τρία συνέδρια που έχει οργανώσει η διαστημική υπηρεσία.

Μετά τα παράπονα ότι νέο iphone "λυγίζει", τώρα όσοι έσπευσαν να το προμηθευτούν καταγγέλουν ότι τους κόβει τα μαλλιά!

Sportbook sites http://gbetting.co.uk/sport with register bonuses.