Log in
updated 9:49 AM GMT, Jan 31, 2017

Άμεσο έλεγχο στα δάνεια που δίνει το ΔΝΤ, κατά παρέκκλιση των διατάξεών του, όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα, ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, με βάση νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ζητά και μελέτη για το αν πρέπει να υπάρξουν ενέχυρα από την Ελλάδα για νέα δάνεια τέτοιου τύπου.

«Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ σημειώνοντας ότι αν το αποτέλεσμα είναι "όχι" « δεν σημαίνει αυτόματα ένα Grexit».

Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο σενάριο και προσπαθούμε να το αποφύγουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως η αναδιάρθρωση εντός της Ευρωζώνης είναι η μόνη λύση.

«Πρώτα αναδιάρθρωση και μετά τα δανεικά αυτό λέμε» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό».

Mειώσεις συντάξεων κυρίων, επικουρικών καθώς και του εφάπαξ επιφυλάσσει το 2015 για περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχους.

Οι 10 αλλαγές 2015 θα εφαρμοστούν:

1. Νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Οι αλλαγές αυτές προβλέπονται στο νόμο 3863/2010 και αφορούν όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από τη νέα χρονιά και μετά. Θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα σύμφωνα με το οποίο τα χρόνια ασφάλισης έως το τέλος του 2010 θα υπολογιστούν με βάση τον «παλαιό» τρόπο.Το ΙΚΑ θα μετρήσει η καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας.

Όλο το σύστημα παράνομων πληρωμών στη χώρα μας για τις προμήθειες στον τομέα ραντάρ αποκάλυψε στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, ότι η Ευρώπη θα στηρίζει την Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, με όποιο τρόπο χρειαστεί για να εξασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης, δεν μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν την αγορά, μετά την «ελεύθερη πτώση» των δύο προηγούμενων ημερών. Έδωσαν μόνο ένα μικρό στήριγμα περιορίζοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες που ξεπερνούσαν το 3,6% και η αγορά δεν απέφυγε τη νέα υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου 2013.

Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τη στιγμή που όλοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί (από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα μνημόνια) απογείωσαν σε εποχές Γ. Παπανδρέου τα ελληνικά ομόλογα, με τα spreads στις 709 μονάδες βάσης και το χρηματιστήριο σε κατάσταση ξεπουλήματος.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί πάνω από 5%, προς τις 950 μονάδες. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 953,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,21%.

Νέο τελεσίγραφο στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολλέγια που χρωστούν στο κράτος έστειλε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έκλεισε», κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού και, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 προβλέπεται να είναι «πολύ κοντά στο 3% του ΑΕΠ, θα απέχει ελάχιστα από τον στόχο» και χωρίς νέα μέτρα, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Sportbook sites http://gbetting.co.uk/sport with register bonuses.