Log in
updated 10:17 PM BST, Jul 16, 2017
Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ήταν ο Γιανης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο πρώην υπουργός οικονομικών μάλιστα, αποκάλυψε ότι την ημέρα που ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του για το Plan B του έγινε και η πρόταση να αναλάβει το υπουργείο.
"Από τον Ιούνιο του 2015 όταν είχε ξεκινήσει εκείνη η λασπολογία ότι προετοίμαζα πραξικόπημα για την έξοδο από την ευρωζώνη και τους έλεγα, φωνάξτε με, όπου θέλετε. Κάθε φορά που έχουμε την επέτειο του δημοψηφίσματος η τρόικα εσωτερικού και τα μέσα εσωτερικής αποβλάκωσης με στοχεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν προετοίμαζα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και είχα μόνιμη στάση ότι μια έξοδος θα ήταν καταστροφικό σενάριο. Έλεγα να μη φοβηθούμε τόσο το Grexit έτσι ώστε να δεχτούμε παράλογα πράγματα" τόνισε.
 
Κι συνέχισε ακόμη πιο αποκαλυπτικός: "Είχα κάνει μια σειρά από ομιλίες για το σχέδιο του παράλληλου συστήματος. Όταν παρουσίασα την ιδέα μου, οι αντιδράσεις ήταν θετικές γιατί ήταν ένα καλό σχέδιο που θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει πολλές χώρες. Ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2013 παρουσίασα στο σπίτι του Αλέξη Τσιπρα, Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά το σχέδιο. Τους έκανα μια πλήρη περιγραφή, τις τεχνικές προδιαγραφές αυτού του συστήματος. Εκείνο το βράδυ μου πρότειναν να αναλάβω το υπουργείο Οικονομικών.
 
Για το παράλληλο σύστημα πληρωμών μιλούσα ένα χρόνο πριν σε δημόσιες ομιλίες μου. Παράλλληλο σύστημα πληρωμών θα έπρεπε να έχει κάθε χώρα. Για εμάς παράλληλο σύστημα πληρωμών ήταν να βρούμε δικούς μας τρόπους παροχής πληρωμών".
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι "αφού παρουσίασα το παράλληλο σύστημα πληρωμών δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Υπήρξε μια κοινή αποδοχή. Μου δήλωσαν, μάλιστα, συγκινημένοι από αυτό που άκουσαν. Όταν η τρόικα μας ''έστησε'' στον τοίχο, όμως, τους είπα ότι πρέπει να «τρέξουμε» το παράλληλο σύστημα. Υπήρξε μόνο ένας που με στήριξε και αυτός δεν ήταν ο πρωθυπουργός".
 

Άμεσο έλεγχο στα δάνεια που δίνει το ΔΝΤ, κατά παρέκκλιση των διατάξεών του, όπως αυτά που πήρε η Ελλάδα, ζητά το αμερικανικό Κογκρέσο, με βάση νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα, ενώ ζητά και μελέτη για το αν πρέπει να υπάρξουν ενέχυρα από την Ελλάδα για νέα δάνεια τέτοιου τύπου.

«Είναι σαφές ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ σημειώνοντας ότι αν το αποτέλεσμα είναι "όχι" « δεν σημαίνει αυτόματα ένα Grexit».

Η έξοδος από την Ευρωζώνη θα ήταν το χειρότερο σενάριο και προσπαθούμε να το αποφύγουμε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως η αναδιάρθρωση εντός της Ευρωζώνης είναι η μόνη λύση.

«Πρώτα αναδιάρθρωση και μετά τα δανεικά αυτό λέμε» συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό».

Mειώσεις συντάξεων κυρίων, επικουρικών καθώς και του εφάπαξ επιφυλάσσει το 2015 για περίπου δύο εκατομμύρια συνταξιούχους.

Οι 10 αλλαγές 2015 θα εφαρμοστούν:

1. Νέος τρόπος υπολογισμού της κύριας σύνταξης. Οι αλλαγές αυτές προβλέπονται στο νόμο 3863/2010 και αφορούν όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από τη νέα χρονιά και μετά. Θα εφαρμοστεί ένα μεικτό σύστημα σύμφωνα με το οποίο τα χρόνια ασφάλισης έως το τέλος του 2010 θα υπολογιστούν με βάση τον «παλαιό» τρόπο.Το ΙΚΑ θα μετρήσει η καλύτερη πενταετία της τελευταίας δεκαετίας.

Όλο το σύστημα παράνομων πληρωμών στη χώρα μας για τις προμήθειες στον τομέα ραντάρ αποκάλυψε στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη πρώην στέλεχος της εταιρείας Ericsson.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, Γιούρκι Κατάινεν, ότι η Ευρώπη θα στηρίζει την Ελλάδα και μετά την ολοκλήρωση του σημερινού προγράμματος, με όποιο τρόπο χρειαστεί για να εξασφαλιστούν λογικές συνθήκες χρηματοδότησης, δεν μπόρεσαν να σταθεροποιήσουν την αγορά, μετά την «ελεύθερη πτώση» των δύο προηγούμενων ημερών. Έδωσαν μόνο ένα μικρό στήριγμα περιορίζοντας τις ενδοσυνεδριακές απώλειες που ξεπερνούσαν το 3,6% και η αγορά δεν απέφυγε τη νέα υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου 2013.

Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τη στιγμή που όλοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί (από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα μνημόνια) απογείωσαν σε εποχές Γ. Παπανδρέου τα ελληνικά ομόλογα, με τα spreads στις 709 μονάδες βάσης και το χρηματιστήριο σε κατάσταση ξεπουλήματος.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία υποχωρεί πάνω από 5%, προς τις 950 μονάδες. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 953,14 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,21%.

Νέο τελεσίγραφο στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολλέγια που χρωστούν στο κράτος έστειλε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Sportbook sites http://gbetting.co.uk/sport with register bonuses.